OPLYSNINGSFORBUNDET MAY DAY

Til fremme af selvansvar og sundhedsbevidsthed

Foreningens formål er at sikre fri vidensformidling om livsvilkår, menneskerettigheder, sundhed og livskvalitet til gavn for menneskers oplysthed, valgfrihed og selvforvaltning.

Sundhed er godt for helbredet! Optimal sundhed for alle!

Bliv medlem af May Day

Klik her og se, hvordan du melder dig ind

    

 

Nyheder:

 

Opfordring til at klage over mangel på information forud for vaccination

Det har længe været kendt, at de tusinder af unge kvinder, der er vaccineret med HPV-vaccinerne Gardasil og Cervarix, ikke er blevet oplyst korrekt - hvis overhovedet - omkring mulige bivirkninger ved den pågældende vaccine. Dermed har hundreder af læger overtrådt sundhedsloven paragraffer om informeret samtykke.

Læs mere her

Sundhedsstyrelsen truer læge Stig Gerdes med fagligt påbud fordi han behandler de HPV-vaccineskadede piger

Praktiserende læge Stig Gerdes fra Fredericia, bliver i et brev fra Sundhedsstyrelsen af 29. juli 2015 truet med fagligt påbud fordi han behandler de HPV-vaccineskadede i sin praksis. 


Stort set ingen af de 300.000 danske vaccinerede er oplyst om de mange alvorlige bivirkninger, som producenten af vaccinen har oplyst ved markedsføringen af denne. De danske myndigheder benægter fortsat enhver sammenhæng og har vendt pigerne ryggen. De nyoprettede centre afviser sammenhænge på stribe.

Det forekommer tragikomisk, at Sundhedsstyrelsen nu truer den eneste praktiserende læge, som officielt tager ansvar og hjælper de invaliderede kvinder med velkendte og internationalt anvendte terapiformer.

Læs Sundhedsstyrelsens brev til Stig Gerdes her

Læs hvad læge Stig Gerdes svarer Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar her

Update 11. august 2015:

Formand for Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt stiller spørgsmål til Sundhedsministeren om HPV-Vaccineskandalen

 

Myter eller videnskab - kviksølvforgiftninger

Dyrlæge Hanne Koplev skriver i et svar til professor og overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik Johan Hviid Andersen, at mistanker om kviksølvforgiftninger ofte afvises alt for hurtigt. Artiklen er bragt i Kristeligt Dagblad 9. juni 2015 og kan også læses her på siden

Nej til skifergasboringer i Danmark

En oplyst og oprørt borger har skrevet en artikel til os om problemer og farer ved skifergasboringer. Artiklen indeholder links og henvisninger som man kan følge op på. Vi bringer artiklen her og opfordrer til, at den deles vidt og bredt. Vi opfordrer alle til at bakke op om at sige nej til skifergasboringer med som minimum en underskrift.

Læs artiklen her

 

Behandlingsmanual for HPV-vaccineskadede nu tilgængelig

En behandlingsmanual udarbejdet i et samarbejde mellem praktiserende læge Stig Gerdes, førende ernæringsforskere og forældre til nogle af de mange HPV-vaccineskadede, har set dagens lys. Læs mere om manualen og download den her

Se eller gense dokumentaren om "De Vaccinerede Piger" på TV2 her (1.del) og her (2. del)

 

Lægers tavshedspligt truet af myndighederne

I over 7 år har myndighederne indsamlet journaloplysninger i al hemmelighed fra landets praktiserende læger. Oplysningerne skulle gøres til handelsvare i forhold til forsikringsselskaber, medicinalproducenter og forskere, der mod betaling ville kunne få indsigt i journaloplysninger på CPR niveau.
May Day har produceret en fiktiv video om, hvor galt det kan gå, hvis myndighederne sælger intime oplysninger til firmaer og forskere med økonomisk interesse i oplysningerne.
Se videoen her

 

Holland er i mål

Holland har samlet det antal underskrifter, der skal til for at have opnået landekvoten. Stort til lykke til Holland! Kommer Danmark ind som det næste land?? Lad os stoppe monsteraftalen TTIP.

Skriv under nu! Klik på TTIP linket øverst på siden. Tak!

Følg med i underskriftindsamlingen for hele Europa her
 

Rigsarkivet politianmeldt af oprørte borgere

En gruppe oprørte borgere har dannet gruppen "Slet os fra Rigsarkivet" og politianmeldt Rigsarkivet for omgang med ulovlige sundhedsdata.

Du kan læse anmeldelsen her

Husk også underskriftindsamlingen i kolonnen til venstre eller klik her

 

Mindst 76 danskere invalideret af influenzavaccine

Den vaccine, der blev givet til 450.000 danskere i 2009/2010 i kølvandet af mediehype af pandemi med svineinfluenza (H1N1), og som May Day advarede mod dengang, viser sig nu at have forårsaget mindst 76 dokumenterede tilfælde af svære neurologiske sygdomme. Læs hos BT her

Læs May Days tema om vaccination, herunder primært influenzavaccination og HPV-vaccination her

Se hvad speciallæge Claus Hancke udtalte om netop kviksølvindholdet i Pandemrix vaccinen i september 2009 og risikoen for neurologiske skader her

 

Permanent nej tak til digital post - en vejledning

En Borger har henvendt sig til May Day med sin personlige oplevelse af, hvorledes hun opnåede permanent fritagelse for digital post. 
Du kan læse hendes historie her

 

Svar fra københavnske borgmestre bekræfter myndighedernes uvidenhed vedr. trådløse teknologier

Skriftlige svar fra overborgmester Frank Jensen og Børne- og Ungdomsborgmester Pia Allerslev bekræfter, at beslutningstagere i Danmark er blevet forholdt viden om helbredseffekter fra trådløse teknologier. Politikerne er således komplet uvidende og henviser udelukkende til Sundhedsstyrelsen, som tidligere har demonstreret en modvilje mod at inddrage nyeste internationale forskning, appeller og forsigtighedsprincippet i sin vurdering af farligheden.

Læs hele brevvekslingen her

 

Myndighederne har i årevis ulovligt tappet lægedatabase for fortrolige oplysninger

Den ny bekendtgørelse, som fjerner lægens tavshedspligt og patientens ret til samtykke til videresendelse af sine data, er ulovlig, fordi myndighederne ikke har indhentet de obligatoriske godkendelser fra datatilsynet.

Læs resumé af læge Trine Jeppesens pressemeddelelse her

Hør læge Trine Jeppesens medvirken i programmet Orientering på DR P1 29. september 2014 her

 

 

May Day samlede underskrifter mod TTIP på Sund Livsstil Helsemessen 

Der blev samlet underskrifter mod EU/USA handelsaftalen TTIP, der underminerer sundhed og forbrugerrettigheder. Se billeder og video her

 

 

Mere end 300 HPV-vaccineskadede skriver til myndighederne

307 vaccineskade og deres pårørende har den 11. august 2014 afsendt et åbent brev til de sundhedsansvarlige politikere i Folketinget og de Danske Regioner, i hvilket gruppen efterlyser handling i forhold til det stadigt stigende antal unge piger og drenge, der rammes af bivirkninger og vaccineskader som følge af HPV-vaccinen. Ligeledes efterlyser gruppen bag brevet en mere åben og systematisk information fra myndighedernes side om vaccinens fordele og risici.

Læs mere hos HPVupdate.com her

 

 

Fører regeringen borgerne bag lyset i sagen om data-usikkerhed ?

Politikerne har omsider meldt ud, at befolkningens IT-data skal beskyttes bedre. Men samtidig har regeringen en skjult agenda! Den ønsker at tiltrække internationale medicinalfirmaer til Danmark og give dem og Danmarks egen industri nem adgang til databaser med alle vore person- og sundhedsoplysninger. Læs mere her

 

 

YouSee tvangsaktiverer WiFi hos kunderne

YouSee kunder får nu tvangsåbnet routerne, så andre får adgang til at anvende WiFi-Hotspot via kundens modem. Op mod 100.000 kunder er allerede aktiveret.
 
 
Som YouSee kunde skal man aktivt framelde sig det landsdækkende trådløse netværk. Det kunne man gøre hos teleudbyderen på et link her - men siden der kom fokus på blandt andet informationssikkerhedsproblemer i servicen har selskabet helt nedlagt WiFi-Hotspot servicen igen ifølge eb.dk
 
Problemet er åbenbart ikke afgrænset til YouSee's kunder men gælder også bla. udbyderen TDC. Så oplever du eller nogen i husstanden pludselige symptomer, der kan minde om elektrohypersensitivitet eller lignende, bør du undersøge om udbyderen tvangsåbner din trådløse forbindelse uden din mellemkomst. Sker for det meste om natten forlyder det. Elektrohypersensitivitet (EHS) kan der læses mere om hos EHS-Foreningen her
 

Praktiserende læge beder igen om stop for HPV vaccinen

Læge Stig Gerdes forsøger endnu en gang med et brev til Sundhedsminister Nick Hækkerup, at få myndighederne til at stoppe for vaccination med HPV vaccinen

Læs Stig Gerdes brev til Sundhedsministeren her

 

Det Store Svinerige - kobberforurening

Kobber er et essentielt stof, hvilket vil sige, at vi ikke kan overleve uden. Dog er overskud af kobber giftigt.

Kobber er et tungmetal. Et tungmetal nedbrydes aldrig, men cirkulerer uendeligt.
Danmark har formentlig verdens største forurening med kobber i kraft af den intensive svineproduktion i vores geografisk lille land. Dyrlæge Hanne Koplev har gennem længere tid prøvet at få myndighederne til at få øjnene op for problemet - og undersøge om danskerne er kronisk kobberforgiftede. 
Læs mere her

Se eller gense DR dokumentaren "Det Store Svinerige" her

 

Underskrifter overrækkes til EU-Parlamentet

Vores underskriftindsamling for bevidstløses rettigheder er færdig, og underskrifterne er nu på vej til EU-Parlamentet.

Lovforslaget skal behandles i marts, og vi håber, at vores anstrengelser og jeres underskrifter har haft en virkning. Ved en fælles indsats mellem Forebyggelses- og Patientrådet og May Day har vi prøvet at sætte fokus på den underminering af retssikkerhed, der sker i forbindelse med tilladelse af medicinske forsøg på akut bevidstløse personer.

Mere omtale her

 

Nordisk Anti-Statement på vej

Ved at frasortere righoldig videnskabelig dokumentation om ikke-termiske (ikke-varmerelaterede) biologiske skadevirkninger ved ikke-ioniserende bestråling er de nordiske sundhedsmyndigheder d. 17. december 2013 blevet enige om fortsat at vildlede politikere og befolkninger. I en fællesnordisk udmelding d. 17. december 2013 blev der meldt misinformerende ud om, at kun termiske (varmerelaterede) sundhedsskadelige virkninger er relevante, mikrobølger blev ikke omtalt, og mulige skadevirkninger blev bagatelliseret. 

Den fællesnordiske udmelding er i modstrid med virkeligheden i trådløse samfund.

Derfor arbejdes der på en fælles nordisk anti-statement, der adresserer problemstillingen med myndighedernes affejning af de ikke-termiske skadevirkninger af trådløse teknologier. Statementet bliver til i samarbejde mellem en række nordiske organisationer og interessegrupper i forhold til problemstillingen med trådløse teknologier og bliver offentliggjort på de involverede organisationers hjemmesider, så snart det færdige dokument foreligger. 

Indtil da henledes opmærksomheden på May Days dækning af emnet her (hvor begrebet ikke-termisk også defineres)

 

Kronik om HPV vaccinen Gardasil

Sarah Grube Jensen, cand.scient.san.publ og Christian Møller Jakobsen, stud.negot. har forfattet en kronik om HPV vaccinen, som skulle have været bragt i Dagbladet Politiken i slutningen af september 2013. Men da journalisten Jacob Sheikh forelagde kronikken sin kronikredaktør, og Statens Serum Institut og Kræftens Bekæmpelse blev spurgt om deres holdning, syntes Politiken ikke længere, kronikken skulle bringes. May Day har kronikken.

Læs den her

 

 

Laver lægerne medicinske forsøg uden samtykke i Danmark?

Læs mere

Temadag om trådløse teknologier

Den 19. september 2013 afholdt forældreinitiativet STRÅL temadag  på Audonicon i Skanderborg. 

Her er samlet videooptagelserne fra dagen, links til de deltagende taleres hjemmesider samt dokumentation, foldere og hæfter.

Læs mere

 

Stor international rapport om strålingsfarer - dansk resumé

May Day har oversat nogle af de vigtigste dele af Bioinitiative rapporten fra 2012 om stråling og risici. Det danske resumé er udkommet i en trykt udgave.

Læs mere

Folderen Unwittingly Affected, fra stifteren af den engelske Yahoo gruppe EMF Refugee (http://health.groups.yahoo.com/group/emfrefugee/?yguid=259349023), Paul Doyon, er oversat til dansk af Elisabeth Popp Samleben og kan hentes her

Det norske Folkets Strålevern har udgivet et hæfte "Det du ikke vet". Den kan hentes hos Folkets Strålevern eller her

 

Frankrig vedtager forsigtighedsprincip for elektromagnetisk stråling

Isabelle Attard fra partiet De Grønne har fået vedtaget en lov om, at forsigtighedsprincippet skal gælde for elektromagnetisk stråling, og at man skal prioritere kablet infrastruktur i skoler og den offentlige sektor.

Læs mere (dansk) (fransk)

 

Grise fik det bedre efter stop af GMO-foder

Landmand Ib Borup Pedersen holdt op med at fodre sine grise med GMO-soja. Resultat: Væsentligt nedsat medicinforbrug. Se indslaget fra TV2 Østjylland her

Ib Borup Pedersen var taler på Open Mind Konference  2013 i Skanderborg 20. - 22. september.

 

Kemikalier og folkesygdomme

Koblingen mellem hormonforstyrrende kemikalier og flere folkesygdomme er betydeligt stærkere, end hvad man hidtil har troet. Det konstateres i en ny WHO-rapport.

Læs mere på sverigesradio.se 

Læs WHO rapporten

 

Farerne ved lykkepiller

Se her en tysk udsendelse fra ARD's "mediatek" om farerne ved lykkepiller; udsendelsen udkommer senere på året på dansk i samarbejde med Danmarks Radio i en lidt længere udgave.

Se udsendelsen her

Læs artikel om lykkepiller fra bogen Sundhedsvæsen eller Medicinindustri af Heilpraktiker Mads Wedel-Ibsen

 

Belgien forbyder mobiltelefoner for børn

Den belgiske sundhedsminister Laurette Onkelinx har annonceret, at salg af mobiltelefoner til børn under 7 år vil blive forbudt såvel i fysiske butikker som via internettet. 

Det er strålingsrisikoen, der er årsagen til forbuddet.

Læs mere her

 

Artikel om vaccination mod livmoderhalskræft

Formand for May Day heilpraktiker Mads Wedel-Ibsen og sygeplejerske Maiken Andersen har for et stykke tid siden skrevet en artikel om den vaccine, som påstås at modvirke livmoderhalskræft. Artiklen har været trykt i medlemsbladet for Foreningen Mod Skadeligt Dentalmateriale. Bladet Mit Helbred har også netop dækket emnet i et temanummer med fokus på vacciner.

Læs artiklen her

 

Ultimate Web A/S