Genveje til et stærkere helbred
Af Bjørn Falck Madsen, journalist, 2002
International konference afslører genveje til et stærkere helbred: Vores miljø gør os syge, men vi kan forebygge problemerne. Health Trends 2002-konferencen går tæt på nogle af de miljøfaktorer, der fremmer sygdom, ældning og for tidlig død – og giver samtidigt konkrete bud på, hvordan vi kommer problemerne i forkøbet.
Man kan næsten ikke åbne sin avis eller lukke op for TV uden at blive bombarderet med sindsoprivende nyheder om, hvor farligt det er at leve. Ikke alene risikerer vi at blive ofre for trafikulykker og terror-handlinger, vores mad og den luft, vi indånder, indeholder også dødsensfarlige stoffer, som gør os syge og gamle før tiden.
Men der er altså også gode nyheder, som desværre bliver overset i jagten på de bedste dommedags-overskrifter. Faktisk kan der gøres en hel del for at bevare et godt helbred og leve et langt og sundt liv på trods af de sundhedsbelastninger, vi udsættes for. Det vil den kommende Health Trends 2002-kongres stille skarpt på.
For tredie gang afholder Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin, med læge Claus Hancke i spidsen, den populære kongres, som byder på banebrydende nyheder fra forskningen indenfor emner som biokemi, miljø, sygdom og ældning.
Nogle af verdens førende eksperter indenfor sygdomsforebyggelse, blandt andet Samuel Epstein, Boyd Haley og Alexander Schauss vil berette om forskningens nyeste strategier mod helbredsproblemer forårsaget af blandt andet miljøets skadelige indvirkning.
Antioxidanter i fokus
Ligeså vel som vi kan blive syge af farlige stoffer, kan vi blive syge, hvis vi mangler livsvigtige stoffer som for eksempel de yderst vigtige antioxidanter, der beskytter celler og væv.
To forelæsere af særlig interesse i denne forbindelse er alderdomsforskeren, professor Lester Packer fra USA samt professor Margaret Rayman fra England, som kommer nærmere ind på, hvordan antioxidanter beskytter organismen mod miljøskadelige stoffer, samt hvor store doser man behøver for at opnå den ønskede virkning.
Konferencen byder i det hele taget på en række spændende navne indenfor den del af lægevidenskaben, som beskæftiger sig med at forebygge frem for at helbrede. Flere og flere begynder at få øjnene op for de muligheder – ikke mindst økonomisk – der ligger i at sætte ind, før problemerne bliver for store.
Mange af verdens førende eksperter fastholder, at det ikke alene er en stor gevinst for folkesundheden at bruge kræfterne netop på forebyggelsen, men at der tilmed ligger potentielle besparelser af en anseelig størrelse gemt i en sådan strategi.
Fokus på kviksølvproblematikken
For første gang vil der på en kongres i Danmark fremlægges rystende dokumentation for den skadelige effekt af kviksølv, hvad enten den kommer fra fisk, tandfyldninger eller vacciner.
Professor Boyd Haley og kemiingeniør Poul Møller vil give det videnskabelige grundlag, og Birgitta Brunes og Vera Stejskal vil give den kliniske relevans. På workshops vil det være muligt at komme tæt på foredragsholderne og få svar på sine spørgsmål.
Et opgør med traditionel tænkning
Health Trends 2002 beskæftiger sig med lav-teknologiske løsninger på en række livsstilssygdomme, der forekommer i et moderne samfund, navnlig hjerte-kar-sygdomme, kræft og gigt.
Hvor den etablerede lægevidenskab arbejder med dyre medicinske behandlinger, avanceret kirurgi og andre omkostningstunge metoder, er hele konceptet bag Health Trends 2002 baseret på at korrigere de ubalancer, der gør os syge – hvad enten problemet skyldes kontakt med farlige substanser eller mangel på vitale næringsstoffer. Nøgleordet er "timing", og det gælder således om at sætte ind i tide med den mest hensigtsmæssige forebyggelse.
Begrænset kontakt med miljøskadelige stoffer, øget indtag af beskyttende antioxidanter samt en sundere livsstil i almindelighed er – når alt kommer til alt – den stærkeste medicin. Det er filosofien bag Health Trends 2002.
Læs mere om konferencen ved at besøge www.health-trends.dk
Skriv et svar