Klage over diskrimination af kosttilskudsbranchen
Indsendt af Morten krabbe
Kære ven og/eller kollega
Jeg har i onsdag d. 3-12 2014 af egen drift indklaget Danmark til EU Kommisionen for negativ diskrimination af kosttilskudsbranchen.
Begrundelsen kan du læse nederst i denne mail. Grunden til at jeg sender denne mail til dig er, at jeg skønner, at vi har nogle fælles interesser i, at denne diskrimination må stoppe, så danske borgere og behandlere kan få adgang til de samme produkter som resten af EU uden at skulle belastes af bøder, afgifter og kriminalisering på et falsk juridisk og videnskabeligt grundlag af den årsag. Dette gælder uanset om du er borger og kosttilskudsbruger, behandler,importør, distributør eller producent!
Da jeg ved, at mindst én person har prøvet at gøre dette før, hvor det af EU Kommisionen blev afvist som et "nationalt anliggende”, er det vigtigt, at vi er så mange som muligt, som indleverer en klage på ca. samme tidspunkt. Så vil det være sværere for EU Kommisionen at afvise sagen, da de reelt er forpligtet til at tage sagen op på borgerens opfordring! Det er i den forbindelse også vigtigt, at du i din eventuelle klage noterer de paragraffer og love, som Danmark overtræder med sin forskelsbehandling af erhverv, så de kan se, at vi er bekendt med juraen.
Dette vil gøre det endnu sværere for dem at afvise klagen. Du er velkommen til at kopiere så meget af paragraffer og begrundelser fra min klage, som du har brug for. Har du eller har du selv haft en sag med den danske fødevarestyrelse eller andre administrative væsener, som relaterer til dette, så vedhæft/medsend gerne de relevante dokumenter til EU Kommisionen.
Er du evt. bekymret for repressalier i forhold til dig og din virksomhed fra de danske myndigheders side, så findes der en rubrik i klageformularen, som du kan afkrydse for at bede kommissionen holde din identitet hemmelig i forhold til de danske myndigheder.
Her er link til den klageformular, du skal udfylde for at klage til Kommissionen: http://ec.europa.eu/atwork/applying-eu-law/make_a_complaint_da.htm
Du kan læse mere om hele processen ved at klikke på dette link: http://ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_da.htm
Har du spørgsmål eller kommentarer til dette, er du også velkommen til at kontakte mig.
Med ønsket om en god jul og et endnu bedre nytår til dig og dine!
Venlig hilsen
Morten Krabbe
HUMAN BALANCE Ap
Vesterbrogade 10, 2. sal
DK-1620 København V
Tel./sms +45 40 74 74 67
BEGRUNDELSE FOR KLAGE:
Negativ diskrimination af branche og borgere, brud på Lissabon Traktatens artikel 2 omhandlende unionens værdier, bl.a. ikke-diskrimineringsprincippet, og artikel 40 omhandlende ikke-diskrimineringsprincippet i relation til markedet for landbrugsvarer opregnet i bilag 1.
Kosttilskudsbranchen i Danmark har af staten siden Fødevareforlig 2 i 2010 været pålagt et særligt årligt gebyr blot for at eksistere som den eneste branche i Danmark. Forliget er blevet forlænget d. 27 december 2013, jf. bekendtgørelse nr. 1649 § 61 stk. 1, jf. Fødevareloven § 45, stk. 6, hvoraf det fremgår, at alle virksomheder, som har en årlig omsætning af kosttilskud på mere end 50.000 kr., skal for år 2014 betale et årligt beløb 12.904 kr. pr. virksomhed samt et årligt beløb pr. anmeldt kosttilskud på 1.032 kr. Det samme har været gældende for årene 2011, 2012 og 2013.
Kosttilskudsbranchen er den eneste branche, som er pålagt dette gebyr, og det er stærkt diskriminerende og konkurrenceforvridende. Derudover bliver kosttilskudsområdet i Danmark reguleret meget restriktivt og unødigt hårdt, hvor branchen ind imellem oplever direkte chikane fra fødevaremyndighederne. Branchen er vurderet som en lavrisikobranche, men bliver reguleret som en højrisikobranche. Mange kosttilskud som f.eks. MSM, Glukosamin, Melatonin m.fl. er forbudte i Danmark som kosttilskud, selvom de er tilladte og forhandles frit i resten af EU. Dette gælder også mange indiske og kinesiske urtepræparater som f.eks. Tribulus Terrestris, Withania Somnifera, Kaishor Guggul m.fl. Ud over at det strider mod EU-retten og princippet om varernes fri bevægelighed, er det også i konflikt med WTO (SPS). Der er og vil ikke kunne være noget hensyn til det almene vel for den omtalte forskelsbehandling. Da der ikke findes nogen saglig begrundelse for denne forskelsbehandling, er den ifølge EU retten lovstridig.
Skriv et svar