May Day om ernæring
May Day mener, at det kan være en udfordring for det moderne menneske at få dækket alle kroppens ernæringsmæssige behov, blot ved at spise varieret.
Adspurgt fortæller de fleste danskere, at de selv vurderer, at deres kost er nogenlunde sund og varieret. Virkeligheden og sygdomsstatistik-kerne kan dog ofte vise noget andet.
Fødevareindustrier er parate til at fylde butikshylderne med funktionelle fødevarer og mere eller mindre kreative produktsammensætninger, som gerne koster ekstra.
Bordsalt er tilsat jod for at nedsætte de mange tilfælde af jodmangelsygdomme, børnenes morgenmad kan godt til tider ligne slik, hvorfor nogle ønsker at tilsætte de manglende B-vitaminer og mineraler til fx. corn flakes, og fødevareautoriteterne anbefaler nu endelig gravide at tage et ekstra tilskud af folinsyre.
Menneskers behov for vitaminer, mineraler, proteiner, kulhydrater og fedtstoffer mv. er mere individuelle end det fremgår af diverse tabeller over menneskers minimumsbehov. Det skyldes ikke arvelige forhold, for selv nært beslægtede kan have ret overraskende udsving i behovet for visse stoffer, men de forskellige miljøer, vi færdes i og det liv vi lever stiller også forskellige krav til vores individuelle næringsstofbehov.
Bl.a. derfor er det afgørende, at vi hver især kan tilgodese vore individuelle ernæringsbehov uden at støde på uhensigtsmæssige lovgivningsmæssige restriktioner, som forhindrer os deri. Dette er blot en af de ting, May Day arbejder for at skabe bevidsthed omkring.
Artikler
- Blodtypen afgør om mælk er gift eller balsam for kroppen – Af Birthe Straarup
- Det ligner mad – Af Claus Hancke
- Drivhusgrønsager – er de lige så sunde som de økologiske? Af Bjørn Falck Madsen
- Frugt og grønt hver dag – Af T. T. Mosegaard
- Får vi vitaminer og mineraler nok i en dansk normalkost? – Af Claus Hancke
- GAPS – Gut And Psychology Syndrome – Af Signe Gad
- Græd ikke over spildt mælk – Af Alex Dybring
- Lægelige kostråd skal tages med et gran salt – Af Claus Hancke
- Mad og politik
- Natskyggesensitivitet
- Mælken var en belastning for helbredet – Af Berith Zenia Fagergaard
- Ret til viden om kost og kosttilskud – Af Carsten Vagn Hansen
- Spis efter din blodtype. Blodtypekost – En boganmeldelse af T. T. Mosegaard
- Stevia og May Day som forbruger-vagthund
- Stevia-problematikken
- Udvikling af overfølsomhed mindre udbredt hos børnefamilier med antroposofisk livsstil
- Økologi fra Kina er højst sandsynligt snyd
Vidste du . . .
- at en sodavand indeholder 25 g sukker eller det samme som 2 1/2 spiseske?
- at hver dansker i gennemsnit spiser 40 kg sukker om året? (Kilde: Dansk Orienterings-Forbund og Dansk Skoleidræt)
Links
Marts 2011: Michael Maardt (webmaster for denne hjemmeside) beskriver, hvordan han enkelt og billigt renser sit postevand.
Grocery Warning: The Seven Most Dangerous Ingredients in Conventional Foods, NewsTarget Insider Alert, By Mike Adams, NewsTarget.com / Truth Publishing LLC, June 7, 2006
Skriv et svar