Masseovervågning fortsætter
En ny rapport fra Justitsministeriet, der skal evaluere den massive overvågning af befolkningen, konkluderer, at der ikke skal ske ændringer i overvågningsmønsteret af danskerne. Teleselskaberne skal fortsætte med at logge al vores trafik på nettet. Vi er åbenbart alle potentielle forbrydere (!)
Måske tænker du slet ikke over det! Du mærker det i hvert fald ikke på din krop og sikkert heller ikke på din sjæl, og alligevel sker det hver dag for dig og med dig og måske på længere sigt imod dig. Hvad taler jeg om? Jeg taler om massiv overvågning af al din gøren og laden – via dine elektroniske opkoblinger – af dit privatliv, dit professionelle liv og dit politiske liv.
Ifølge en udsendelse for nylig på Radio24syv med Niels Bertelsen, formand for Prosa (NB), gemmes der hver dag 440 stk. data om hver eneste (uskyldige) dansker. 900 mia. data ligger gemt i telearkiverne, hvor de skal ligge 1 år, hvilket er bestemt af en logningsbekendtgørelse vedtaget efter 9/11. Der registreres, hvem der ringer til hvem, hvem der sms’er til hvem, e-mailer til hvem samt hvilke websites, vi besøger. En enorm mængde data, som teleselskaberne er forpligtede til at opbevare.
Bliver alle de data brugt til noget? Nej. Ifølge NB er det for teknisk indviklet at finde dataene frem, så bekendtgørelsen bliver faktisk ikke brugt efter hensigten. Politiet opklarer narkoforbrydelser o.l., fordi de kan aflytte folks mobiltelefoner, men det har de tilladelse til uden den omtalte logningsbekendtgørelse.
Nå, men kunne man så ikke bare afskaffe hele det logningscirkus, når det alligevel ikke bliver brugt til noget og er meget dyrt at administrere? Det mener Prosa og flere andre i Folketinget, men ikke justitsministeren. Han forsvarer, som den eneste, denne vanvittige lovgivning med den begrundelse, at da vi nu har det redskab på plads, kan det lige så godt blive der, fordi det fremtidssikrer politiet. En nylig rapport fra Justitsministeriet om revidering af logningsdirektivet konkluderede… at intet skulle ændres!
Måske skulle vi tænke lidt over, hvorfor man ønsker en så gennemgribende overvågning af befolkningen, og huske på ”det gamle ord”:
Demokrati er kendetegnet ved den gennemsigtige (åbne) stat og den ugennemsigtige borger.
Politistaten er kendetegnet ved den ugennemsigtige stat og den gennemsigtige borger.
Så kære borger, hvis du synes, at du gerne vil bevare retten til dit privatliv, og du ikke vil behandles som en potentiel kriminel, der konstant skal overvåges, så skal du måske skrive et par ord til justitsminister Morten Bødskov og lade ham vide, hvad du mener.
http://arkiv.radio24syv.dk/video/7754817/aflyttet-uge-7-2013
Skriv et svar