Karl Hecht
Dr. med. Dr. med. habil.
Professor i neurofysiologi og
Professor Emeritus i experimental og klinisk pathologisk fysiologi
ved Humboldt Universitet (Charité) i Berlin
Medlem af International Academy of Astronautic
Medlem af Russian Academy of Sciences
Ærespræsident for European Academy for Medical Prevention
Stress-, Sleep-, Chrono-, Environmental-, Space Medicine
Müggelschlößchenweg 50, 12559 Berlin,
Telephone 0049/30/674 89 325, Fax: 0049/30/674 89 323
E-mail: hechtka@googlemail.com
__________________________________________________________________________________
Videnskabeligt støttedokument for
det europæiske borgerinitiativ
“Stop (((5G))) Stay Connected
but Protected
Med min underskrift på denne offentlige appel fra det europæiske borgerinitiativ “Stop (5G) Stay Connected but Protected” – baseret på mine videnskabelige resultater og mine 25 års erfaring med mennesker, der lider af elektrohypersensitivitet over for radiobølger og radarskadede medlemmer af det tyske forsvar – støtter jeg disse krav:
- Beskyttelse af sundhed og liv
- Beskyttelse af natur, fauna og flora
- Beskyttelse af privatlivets fred, frihed og mod digitalisering, mod Wi-Fi og 5G.
Indtil nu er det krav om beskyttelse ikke blevet sikret på nogen måde af nogen regering i EU-landene eller af nogen statslig myndighed, f.eks. af de statslige strålebeskyttelsesorganisationer.
Grænseværdien i EU-landene er en fiktiv værdi, der mangler ethvert videnskabeligt grundlag.
Den henviser kun til en temperaturrelateret (termisk) effekt af ikke-ioniserende stråling. Ikke-ioniserende stråling har imidlertid en dokumenteret ikke-temperaturrelateret (ikke-termisk) virkning. Det benægtes af EU-landenes regeringer og deres myndigheder på en uvidenskabelig måde.
De ikke-termiske virkninger af ikke-ioniserende stråling blev først påvist og offentliggjort i 1932 (!!!!) af den tyske læge Dr. Erwin Schließhake.
Den 5. august 1932 rapporterede den tyske læge Dr. Erwin Schließhake i Deutsche Medizinische Wochenschrift (Tysk Medicinsk Ugeblad) om symptomer på radiobølgesyndrom, som han havde bemærket hos arbejdere, der arbejdede i nærheden af radiosendere.
Citater:
“Alvorlig svaghed i løbet af dagen.
Men urolig søvn om natten.
Derefter hovedpine, som tiltager mere og mere, indtil den bliver uudholdelig.
Desuden tendens til depressivt humør og nervøsitet.”
“Disse fænomener kan ikke forklares alene med varmeeffekten.”
I USA blev den ikke-varmerelaterede virkning af ikke-ioniserende elektromagnetisk radiobølgestråling påvist af mange uafhængige forskere og læger allerede i 1957-1974.
Fra 1957 til 1974 blev der i USA afholdt ti konferencer om de biologiske og sundhedsskadelige virkninger af ikke-ioniserende elektromagnetisk stråling, og der var en voldsom videnskabelig strid sted mellem repræsentanterne for ikke-termiske og termiske virkninger. (se referencer s. 20)
Allerede på den fjerde af disse konferencer i Richmond i 1969 vandt repræsentanterne for ikke-termiske virkninger videnskabelig dominans på grundlag af hundredvis af undersøgelser og dyreforsøg. På disse konferencer fremlagde især Dr. Allan Frey resultater, som senere blev bekræftet på verdensplan. F.eks. det omvendte forhold mellem dosis-intensitet og virkningerne af EMF-stråling. Dr. Allan Frey kommenterede:
“Elektromagnetiske felter er ikke et fremmedstof for levende væsener, ligesom bly eller cyanid. Med fremmede stoffer gælder det, at jo højere dosis, jo større effekt: et dosis-respons-forhold. I stedet er levende væsener elektrokemiske systemer, der bruger lavfrekvente EMF i alt fra proteinfoldning til cellekommunikation og nervesystemets funktion.” [Frey]
Det omvendte dosis-respons-forhold mellem påvirkningen af de elektrofysiologiske processer i et levende legeme, især i hjernen, og de kemiske stoffer, der trænger ind i det levende legeme, udfordrer det nuværende princip for fastsættelse af grænseværdier for elektromagnetisk radiobølgestråling.
Det er bevist, at jo svagere feltstyrken er, jo stærkere er effekten på centralnervesystemets funktion og dermed hjernen.
Allan H. Frey havde i årene forinden undersøgt virkningen af højfrekvente mikrobølger og i dyreforsøg bl.a. fundet ud af, at mikrobølgeimpulser med en intensitet på 0,03 mW/cm² i meget høj grad påvirker hjernen, især centrene i det autonome nervesystem.
Dr. Alan Frey præsenterede også resultater, der viste, at med meget svage feltstyrker af ikke-ioniserende stråling åbnes, dvs. ødelægges blod-hjerne-barrieren.
Blod-hjernebarrieren beskytter mod giftstoffer, der trænger ind i hjernen, og som findes i menneskets omgivelser, i luften, i vand og i fødevarer. Disse giftstoffer får fri adgang til hjernen, fordi blod-hjernebarrieren ødelægges. Dette er en anden sundhedsskadelig faktor ved ikke-ioniserende mikrobølgestråling.
På “Symposium on the Biological Effects and Health Implication of Microwave Radiation” den 17.-19. september 1969 i Richmond blev det besluttet at udarbejde en regeringsrapport.
I december 1971 forelå denne rapport med titlen “A Programme for the Control of Electromagnetic Pollution” (Et program til kontrol af elektromagnetisk forurening). Den blev udarbejdet af eksperter, der var udpeget af Office of Telecommunications Police (OTP) i 1968. Deres rapport viser den miljømæssige fare ved den stigende brug af mikrobølger i teknisk kommunikation og industri i et omfang, som næppe var kendt før.
Følgende er et citat fra regeringsrapporten:
“Medmindre der i den nærmeste fremtid indføres passende forholdsregler og kontrolforanstaltninger baseret på en grundlæggende forståelse af de biologiske virkninger af elektromagnetisk stråling, vil menneskeheden i de kommende årtier gå ind i en æra af miljømæssig energiforurening, der kan sammenlignes med den kemiske forurening i dag. […] Konsekvenserne af at undervurdere eller ignorere de biologiske skader, der kan opstå som følge af langvarig eksponering for stråling, selv ved lave niveauer af kontinuerlig eksponering, kan en dag blive ødelæggende for folkesundheden.” [citeret af Brodeur 1980]
Der er gået næsten 50 år siden denne rapport, hvis gennemførelse blev forhindret af industrien og militæret. I denne periode er forskningen fortsat af industriuafhængige forskere på trods af industriens modstand.
I denne periode har tusindvis af undersøgelser foretaget af industriuafhængige forskere påvist de ikke-termiske virkninger af ikke-ioniserende elektromagnetisk radiobølgestråling.
I det tidligere Sovjetunionen og i det nuværende Rusland er grænseværdien for beskyttelse mod elektromagnetiske bølger tusind gange lavere.
Vi, Hecht og Balzer [1997], foretog i 1996/1997 en undersøgelse af den russisksprogede litteratur fra perioden 1960-1997 på vegne af Federal Office of Telecommunications (senere regulerende myndighed, i dag Federal Network Agency) (ordre nr. 4231/630402 af 14.11.1996). Emne: “Biologiske virkninger af elektromagnetiske felter i frekvensområdet 0-3 GHz på mennesker”. Af mere end 1.500 videnskabelige artikler blev 878 vurderet af os i en ca. 120 sider lang forskningsrapport. Der blev først og fremmest taget hensyn til resultaterne af menneskers langvarige udsættelse for EMF-stråling over mange år fra en arbejdsmedicinsk og arbejdshygiejnisk synsvinkel.
Denne forskningsrapport forsvandt straks efter afleveringen i arkiverne hos den daværende tilsynsmyndighed. Den blev heller ikke fremsendt til forbundsministeriet for miljø, som det ellers var planlagt.
Grænseværdien i det tidligere Sovjetunionen og i det nuværende Rusland er 103 (tusind gange) lavere end i Europa og er baseret på den ikke-termiske effekt af ikke-ioniserende stråling. Den var imidlertid heller ikke tilstrækkelig overbevisende, da man undersøgte langtidsvirkningerne over mere end tre år.
Som allerede nævnt skal der opstilles helt nye kriterier for fastsættelse af grænseværdier for beskyttelse mod EMF-stråling. Det er der et presserende behov for, især når 5G bliver indført.
Som læge har jeg behandlet elektrohypersensitive patienter. I de sidste 20 år har mere end 1.000 elektrosensitive patienter konsulteret mig. Jeg har ydet lægelig og eksperthjælp til mere end 100 radarskadede soldater fra det tyske forsvar.
Mine videnskabelige resultater og praktiske erfaringer har ført til den overbevisning, at al menneskeskabt elektromagnetisk radiobølgestråling, uanset type, frekvens og intensitet, men afhængigt af eksponeringsvarigheden, har skadelige virkninger på sundheden.
Det tyske Forbundskontor for Strålebeskyttelse benægter det stadig den dag i dag. Men Telekom ved det.
Telekom warns against WLAN
I den korte brugsanvisning til Telekom-routeren Speedport Smart advares der i følgende tekst mod 2,45 GHz Wi-Fi-stråling for menneskers sundhed:
“De integrerede antenner i din Speedport sender og modtager radiosignaler, f.eks. til brug for din Wi-Fi. Undgå at installere din Speedport i umiddelbar nærhed af soveværelser, børneværelser og opholdsrum for at holde eksponeringen for elektromagnetiske felter så lav som muligt.”.
Desværre bliver advarslen ikke hørt. Især ikke i skoler!!!
I Frankrig har Nationalforsamlingen forbudt brugen af EMF-apparater i skoler.
Artiklen fortsættes i ”næste nummer” (næste nyhedsbrev).
Kilde: Uddrag fra Professor Karl Hechts støttebrev til Borgerinitiativet Stop (((5G))) – Stay Connected but Protected.
Skriv under på vores borgerinitiativ her: www.signstop5g.eu
Indsæt alle dine navne som i dit pas.
Fødselsdato: Find først år, dernæst måned, så dato, ellers virker det ikke.
Litteratur
Becker, R. O. (1994): Heilkraft und Gefahren der Elektrizität. Scherz Verlag – Neue Wissenschaft, Bern, München, Wien (Übersetzung aus dem Englischen)
Balzer, H.-U.; K. Hecht (1999): Biological effects on humans of electromagnetic fields in the frequency range 0 to 3 GHz. Results of al study of Russian medical literature from 1960-1996. 10th International Montreux Congress on stress (28.02.-05.03.1999). Abstracts 1-2
Brodeur, P. (1977): The Zapping of America. Microwaves, their deadly risk and the cover-up. W. W. Norton a. Comp. Inc., New York, Published simultaneously in Canada by George J. McLead limited, Toronto 1978
Brodeur, P. (1980): Mikrowellen – eine verheimlichte Gefahr. Pfriemer, München
Budzinski, B. I.; K. Hecht (2016): Elektrohypersensibilität – Phantom oder Anzeichen einer Gemeingefahr? Natur und Recht 38/7, S. 463-473. Inzwischen auch in französischer Fassung – https://kompetenzinitiative.net/KIT/KIT/elektrohypersensibilitaet-phantom-oder-anzeichen-einer-gemeingefahr/ In Elektrohypersensibilität – Risiko für Individuum
Cramer F. (2001): Interview: Wir haben in der Genforschung einen falschen Ansatz. Psychologie Heute 9/2001, S. 28-32
Ebeling, W. (1991): Chaos, Ordnung, Information. Frankfurt/Main
Frey, A. H. (1961): Auditory systems response to radio frequency energy. Aerospace Medicine, Vol. 32, No. 12, S. 1140-42
Frey, A. H. (1962): Human auditory system response to modulated electromagnetic energy. Journal of Applied Physiology. Vol. 17, No. 4, S. 689-92
Frey, A. H. (1963a): Some effects on human subjects of ultrahigh-frequency radiation. Am. J. Med. Electronics 2, S. 28
Frey, A. H. (1963b): Human response to very low-frequency electromagnetic energy. Naval. Res. Rev. 16, S. 1
Frey, A. H. (1965): Behavioural biophysics. Psychol. Bull. 63, S. 322
Frey, A. H. (1998): Headaches from cellular telephones are real and what are the implications? Environment health perspectives 6/3, S. 101-103
Gordon, Z. V. (1966): Probleme der Industrial-Hygiene und die biologischen Effekte der elektromagnetischen superhohen Frequenzfelder. Medizina, Moskau (russisch)
Gordon, Z. V. (1970): Occupational health aspects of radio-frequency radiation. Proc. ILO-ENPI International Symp. on Ergonomics and Physical Environmental Factors. Rome, 1968, International Labor Office, Geneva
Hecht, K.; H.-U. Balzer (1997): Biologische Wirkungen elektromagnetischer Felder im Frequenzbereich 0 bis 3 GHz auf den Menschen. Auftrag es Bundesinstituts für Telekommunikation. Auftrag Nr. 4231/630402. Inhaltliche Zusammenfassung einer Studie der russischsprachigen Literatur von 1960 – 1996
Hecht, K. (2001): Ein stiller Stressor: Die elektromagnetischen Felder? In: K. Hecht, H. P. Scherf, O. König (Hrsg.): Emotioneller Stress durch Überforderung und Unterforderung. Schibri Verlag, Berlin, Milow, S. 79-100
Hecht, K.; D. Zappe (2001): Zur bioaktiven Wirkung von EMF (elektromagnetischen Feldern). Strahlenschutzpraxis 7/3, S. 36-40
Hecht, K. (2002): Auswirkungen von elektromagnetischen Feldern. Umwelt – Medizin – Gesellschaft 14/3, S. 222-231
Hecht, K. (2005a): Gesundheitliche Wirkungen von EMF aus der Sicht der ehemaligen GUS-Staaten. In: M. M. Virnich (Hrsg.): Tagungsband: Elektromagnetische Verträglichkeit: Energieversorgung und Mobilfunk. 4. EMV-Tagung des VDB 14.-15.04.2005 in Attendorn, S. 135-183
Hecht, K. (2005b): Mikrowellensyndrom: Gesundheitsstörung des Menschen als Folge von schwachen EMF-Strahlungen – Lebenswissenschaftlicher Erkenntnisstand seit 70 Jahren. 3. Nationaler Kongress Elektrosmog-Betroffener. Vortrag in Olten, Schweiz, 19.11.2005
Hecht, K. (2006a): Dokumentation (schriftliche Fassung) zum Vortrag anlässlich der Anhörung im Bayrischen Landtag zum Thema Mobilfunk/Elektrosmog/Gesundheit am 07.07.2006
Hecht, K. (2006b): Strahlende Energie und Folgen für die Gesundheit des Menschen. In: M. Runge; F. Sommer (Hrsg.): Mobilfunk, Gesundheit und die Politik. Agenda-Verlag, Münster, S. 33-62
Hecht, K.; E. Hecht-Savoley (2007): Overloading of towns and cities with radio transmitter (cellular transmitter): a hazard for the human health and a disturbance of eco-ethics. In: W. Kofler: Proceeding of Natural Cataclysms and Global Problems of the Modern Civilization. ICSD/IAS Baku – Innsbruck, S. 442-447
Hecht, K. (2009): Zur Geschichte der Grenzwerte für nichtionisierende Strahlung. In: K. Hecht; M. Klein; K. Richter; H. Ch. Scheiner (Herausgeber): Warum Grenzwerte schädigen, nicht schützen, aber aufrechterhalten werden. Beweise eines wissenschaftlichen und politischen Skandals. Heft 4 der Schriftenreihe Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie, S. 14-23
Hecht, K. (2009d): Der Wert der Grenzwerte für Handystrahlung. Internetpublikation der Kompetenzinitiative e. V., http://kompetenzinitiative.net/KIT/KIT/handy-mobilfunk-grenzwerte-risiken-gesundheit/
Hecht, K. (2012): Zu den Folgen der Langzeitwirkungen von Elektrosmog. Schriftenreihe der Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie. Heft 6
Hecht, K. (2015): Ist die Unterteilung in ionisierende und nichtionisierende Strahlung noch aktuell? Neuester wissenschaftlicher Erkenntnisstand: EMF-Strahlung kann O2– und NO-Radikale im Überschuss im menschlichen Körper generieren. Forschungsbericht Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie e. V. http://kompetenzinitiative.net
Hecht, K. (2016a): Health implications of long-term exposure to electrosmog. Effects of wireless communication techologies. A brochure series of the Competence Initiative for the Protection of Humanity, the Environment and Democracy e. V. Brochure 6
Hecht, K. (2016b): Interview mit Dr. Günter Baumgart: Unsichtbarer, aber gefährlicher Nebel – Wie uns hochfrequente Funkstrahlung auf Dauer krank macht. Die Naturheilkunde 1, S. 24-28
Hecht, K. (2017): Der elektromagnetische Ozean, ein lebenswichtiger Umweltfaktor der Natur ist in Gefahr. Naturheilkunde 1, S. 14-14
Hecht, K. (2018a): Die Wirkung der 10-Hz-Pulsation der elektromagnetischen Strahlungen von WLAN auf den Menschen. Diagnose Funk, https://www.diagnose-funk.org/publikationen/artikel/detail?&newsid=1277
Hecht, K. (2018b): Gesundheitsschädigende Effekte von Smartphone, Radar, 5G und WLAN. Forschungsbericht Broschüre der Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie e. V., Saarbrücken
Hecht, K. (2019): Gesundheit first – 5G never! Raum & Zeit 219
Hecht, K. (2021): Die Gedanken sind frei … aber mit der globalen Digitalisierung ist es damit vorbei. Forschungsbericht Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie e. V
Hecht, K. (2022): Wir müssen das Wahre immer wiederholden. Interview Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie e. V.
Heisenberg, W. (1959): Physik und Philosophie Weltperspektiven. Bd. 2, Ullstein Bücher, Frankfurt/Main, Buch 249
Kant, I. (1783): Kritik der reinen Vernunft. Sämtliche Werke
Marha, K.; J. Musil; H. Tuha (1968/1971): Electromagnetic Fields and the Life Environment. San Francisco Press, San Francisco, 1968 Prag (tschechisch), 1971 San Francisco (englisch)
Maturana, H.; F. Varela (1987): Der Baum der Erkenntnis. Berlin
Presman, A. S. (1968): Elektromagnetfelder und lebendige Natur. Nauka, Moskau (russisch)
Presman, A. S. (1970): Electromagnetic Fields and Life. Plenum Press, New York, S. 141-55
Prigogine, I. (1947): Etude thermodynamique des phénoménes irréversibles. Desoer Verlag, Lüttich
Schwan, H. P. et al. (1954): Electrical resistivity of living body tissues at low frequencies. Federation Proc. 13, S. 131
Schwan, H. P.; K. Li (1956): Hazards due to total body irradiation by radar. Proceedings of the IRE 44, S. 72-75
Expert opinions (examples)
- Schleswig-Holstein’sches Oberverwaltungsgericht: AZ:3LB 21/11, Ha 112/96
- Sozialgericht Magdeburg: AZS2RA 223/04
Die wichtigsten wissenschaftlichen Tagungen, Symposien und Konferenzen der USA zur athermischen/biologischen Mikrowellenwirkung in den 60-70er Jahren des vergangenen Jahrhunderts:
- Proceedings of Tri-Service Conference on Biological Hazards of Microwave Radiation, 15./16. Juli 1957, The George Washington University (ed.: Evan G. Pattishall)
- Proceedings of the Second Tri-Service Conference on Biological Effects of Microwave Energy, 8.-10. Juli 1958, University of Virginia (eds.: E. G. Pattishall and Frank W. Banghart)
- Proceedings of the Third Annual Tri-Service Conference on Biological Effects of Microwave Radiating Equipments, 25.-27. Aug. 1959, University of California (ed.: Charles Susskind)
- Proceedings of the Fourth Annual Tri-Service Conference in The Biological Effects of Microwave Radiation, 16.-18. Aug. 1960, New York 1961 (ed.: Mary Fouse Peyton)
- Proceedings of the Symposium on the Biological Effects and Health Implication of Microwave Radiation, 17.-19. Sept. 1969 in Richmond (ed.: Stephen F. Cleary), U. S. Dept. of HEW 1970
- Proceedings of the 4th Annual Symposium of the Health Physics Society, Louisville, 28.-30. Jan. 1970, U. S. Dept. of HEW 1970
- Proceedings of the Technical Coordination Conference on EMP Biological Effects – sponsored by the Lovelace Foundation, Albuquerque 1970 (eds.: Frederick G. Hirsch and A. Bruner)
- Proceedings of a Symposium on Biomedical Aspects of Nonionizing Radiation, held at the Naval Weapons Laboratory, Dahlgren, 10. Juli 1973 (ed.: William C. Milroy)
- Proceedings of an International Symposium on Biologic Effects and Health Hazards of Microwave Radiation, 15.-18. Okt. 1973, Warschau 1974 (eds.: P. Czerski; M. L. Shore u. a.)
- „Radiation Control for Health and Safety“, Hearings before the Committee on Commerce, U. S. Senate. U. S. Government Printing Office, Washington 1973
- “Biological Effects of Nonionizing Radiation”, Conference held by the New York Academy of Sciences, 12.-15. Febr. 1974, New York 1975 (ed.: Paul E. Tyler)
Skriv et svar