Referat
MAY DAYs ORDINÆRE GENERALFORSAMLING
Søndag den 15. maj 2011 kl. 10.00 Rødovregaard,
Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre
Dagsorden:
1. Valg af dirigent og referent
2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning
3. Fremlæggelse og godkendelse af regnskab
4. Fastsættelse af kontingent
5. Indkomne forslag
6. Valg af medlemmer til bestyrelsen samt suppleanter (alle er på valg)
7. Valg af 2 interne revisorer
8. Eventuelt
Ad 1 Valg af dirigent og referent
Charlotte Ryø blev valgt til dirigent og Liliane Elbek blev valgt som referent. Hvorefter Charlotte sikrer sig af Generalforsamlingen er rettidigt indkaldt.
Ad 2 Fremlæggelse af bestyrelsens beretning
Mads Wedel-Ibsen fremlægger beretning:
Atter et år er gået og vi kan se tilbage på årets begivenheder.
Aktivitetsmæssigt har årets største begivenhed været konferencen om "Bagsiden ved det trådløse samfund" på Christiansborg 9. oktober 2010. Her var May Day sammen med LNS, Mit Helbred og EHS-foreningen i Danmark med til at arrangere en konference, hvor der blev oplyst om hvilke problemer der er med den eksplosive vækst i forekomsten af trådløse teknologier.
Der var 150 deltagere og konferencen varede 5 timer, selvom der var indhold nok til at udfylde mindst 7 timer, så programmet var ekstremt presset og intenst. Men konferencen viste med al tydelighed, at vi her har at gøre med et emne der ikke tidligere har fået og heller ikke får den opmærksomhed, som det egentlig er berettiget til.
Der var eksempler på hvorledes strålingen påvirker mennesker, hvorledes der er krydsreaktioner mellem duft- og kemikalieoverfølsomhed samt el-overfølsomhed og oplevelser af problemer i forhold til mikrobølgestrålingen fra det trådløse samfund.
Der var en der fortalte om, hvorledes strålingen kan afskærmes, og jeg selv holdt et indlæg om, hvor borgernes frie valg er forsvundet hen i kraft med den hastige udrulning af teknologierne; sammenholdt med den totale mangel på opmærksomhed overfor hvad pulserende mikrobølger er for en størrelse og hvad deres egenskaber er.
Selve planlægningen af konferencen blev varetaget af en initiativgruppe med repræsentanter fra alle deltagende foreninger, og møderne op til blev for EHS-foreningens repræsentant og undertegnede klaret via Skype; faktisk en udmærket løsning, som vi måske skal arbejde videre med i May Days bestyrelse, selvom fysiske møder også er givtige på andre måder.
Jeg vil derfor gerne takke både sekretariatet og Ella specielt for det store arbejde i hverdagen med at ekspedere vores telefon, vores indbakke og vores faxnummer; for at videreformidle oplysninger på kryds og tværs samt forberede materiale, breve etc. Altid i god tid, altid med et smil og altid professionelt.
Også en stor tak til webmaster Michael for arbejdet med hjemmesiden, for tilløb til en endnu mere brugerorienteret hjemmeside.
Selvom vi har omkring 1.000 medlemmer er det jo en meget lille eksklusiv skare, der rent fysisk og praktisk trækker i trådene. Men derfor skal det ikke holde medlemmerne tilbage, hvis der er gode forslag til aktiviteter, synliggørelse etc.
Jeg kunne rigtig godt tænke mig, vi fik stablet en masse arrangementer på benene; de kunne i praksis være selvfinansierende med entrégebyrer; men mængden af interagerende emner, som vi oplyser om og tager action på viser, at der er et stort uudfyldt behov for sådanne oplysende arrangementer.
Vores informationsmøde om vacciner i 2009 var godt besøgt; konferencen om det trådløse samfund var udsolgt, selvom der var indkaldt med kort varsel, så hvis vi fremover arrangerer noget – gerne flere steder i landet – så vil jeg satse på at indkalde i god tid, så vi sikrer en høj deltagelse. Jyderne er ofte forhindret i at deltage i forskellige ting, fordi mange arrangementer placeres i København. Men når der holdes noget i Århus, Kolding eller Odense er det som regel også udsolgt. Odense ville være et oplagt valg eftersom det geografisk deler landet ligeligt.
I øjeblikket arbejdes der med både informationsmateriale (herunder video) om kviksølv samtidig med at vi bifalder foredrag samt videoproduktion om Codex Alimentarius; den organisation under WTO/FAO som overordnet er dem, der står bag EU’s restriktive lovgivning på kosttilskuds- og fødevareområdet samtidig med, at det primært er den internationale kemiske og farmaceutiske industri der er repræsenteret i organisationen.
Vi har jo i foreningen lokalforeninger med lokalformænd, som kan agere tovholdere lokalt eller formidle kontakten mellem lokale initiativtagere rundt om i landet, der enten kender nogen eller selv vil informere eller oplyse om emner for et større forum.
Udover de nævnte emner er der også emner som chemtrails/geoengineering, sparepærer (kviksølv+stråling), aspartam, stevia, kosttilskudslovgivningen, psykofarmaka, herunder især lykkepiller samt Ritalin til børn med eks. ADHD og andre opmærksomhedsforstyrrelser.
Foreningen er medunderskriver af et høringssvar til EU omkring forsøg på bevidstløse og den såkaldte "forsøgsværge"-ordning hvor kolleger internt på samme sygehus skal agere forsøgsværge for bevidstløse, bedøvede, retarderede eller børn, af hensyn til medicinalbranchens fortsatte ekspansion og indtjening.
I 2011-2012 tror jeg vi vil opleve, at mange af de emner som vi hidtil har belyst, dukker op igen med "fornyede" kræfter (måske er det blot krampetrækninger).
Fremtiden tegner faktisk lys, selvom det generelt voksende lys på jorden samtidig kaster mere lys på mørket, så kontrasterne bliver større. Samtidig ses der en forøget aktivitet hos "BigCorporations" eller Black Suits, og der begås i stigende omfang fejl fra den side, så de faktisk er med til at afsløre sig selv.
Samtidig er der i stigende omfang såkaldte "whistleblowere", vidende medarbejdere, som ikke længere kan se gennem fingre med den moralske og etiske linie som deres firma eller myndighed repræsenterer. Derfor vælger de at trække i nødfløjten og afsløre firmaets eller institutionens handlinger og politikker, så der også på de områder kan blive oplyst om de faktiske forhold. Sådanne tiltag er jeg overbevist om, der kommer mange flere af i tiden der kommer.
Ad 3 Fremlæggelse og godkendelse af regnskab
Ella Thesberg fremlægger regnskabet.
Kontingentindtægter beløb sig til 89.550 for 2010. Vi har 1004 medlemmer mod 970 sidste år. Men ikke alle er betalende medlemmer, grundet vi er en frivillig forening. Men det er det samme mønster, der gentager sig hvert år.
Modtagne gaver beløb sig til 5.600,- mod 1.775,- sidste år.
Indgået fra Tips- og lottomidlerne var 55.599,- som er stort set uforandet fra sidste år. Hertil skal knyttes den bemærkning, at foreningen skal bevise, hvad pengene bruges til, inden vi få pengene bevilget.
Årets overskud er på kr. 16.309, mod et underskud på kr. 73.844 året før. Det skyldes færre driftsomkostninger. Bla. er portoen billigere nu, hvor vi udsender mails i stedet.
Pt har vi kr. 90.000 stående på kontoen.
Ad 4. Fastsættelse af kontingent!
Forbliver uændret:
Kr. 200,- for privat kontinget
Kr. 500,- for firmakontingent
Studerende og pensionister kr. 100,-
Der spørges om kontinget er fradragsberettiget?
Svar: Donationer er fradragsberettigede. Ikke medlemskab.
Er der firmabetalinger? Svar: Svært at svare på. Mange firmaer er enkeltmandsvirksomheder, der blot vælger at betale som privat.
Ad. 5. Nye forslag
Ingen nye forslag er kommet ind.
Ad 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.
Der skete en fejl sidste år, hvor det var et lige år. Her skulle to have været valgt, men der blev valgt tre. En indvalgt fra sidste år var villig til at få fornyet sit mandat igen i år, således at tre kan vælges ind i år.
Tamara T. Mosegaard er på valg, men ønsker ikke genvalg i bestyrelsen.
Jette Møller Ibsen opstiller til bestyrelsen (for 1 år).
Charlotte Ryø opstiller til bestyrelsen. Hun vil gerne arbejde med nyhedsbreve.
Liliane Elbek opstiller til bestyrelsen.
Alle tre opstillede blev valgt.
Tamara T. Mosegaard, Niels Henrik Pedersen, Erik Ove Andersen og Berith Zenia Fagergaard opstiller som suppleanter.
Der kan stemmes på 3 kandidater. De medlemmer, der har været medlemmer af foreningen i mindst 2 mdr., kan stemme.
Der uddeles stemmesedler, og Ella er stemmetæller:
Tamara, Zenia og Erik blev valgt som suppleanter.
Bestyrelsen består således af Mads Wedel-Ibsen, Jette Møller Ibsen, Ella Thesbjerg, Liliane Elbek og Charlotte Ryø
Ad 7. Valg af 2 interne revisorer
Henrik Dilling og Bente Nørregaard blev genvalgt som kritiske revisorer.
Ad 8. Eventuelt
Det blev bemærket, at det var et hyggeligt sted og dejlig mad.
Biligt var det også – 350 kr. for 3 timer.
Så stor tak til Zenia for hele arrangementet.
Der blev spurgt til, hvilke problemer har vi med bly? Svar: Bliver ikke brugt mere i DK.
Erik mente dog, at langt de fleste gamle huse stadig har blyinddækninger i tagene, så når det regner løber det ned i tagrenderne, så det altså ikke helt forsvundet, selvom det er blevet forbudt.
Derudover bliver vi også påvirket i dagligdagen fra vandhaner fremstillet i Kina. 5% bly er stadig tilladt i vandhanen, hvorfor det er tilrådeligt at lade vandhanen løbe.
Det forårsager jo et kæmpe vandspild. Men som en kløgtig ung mand foreslog, det kunne jo omsamles i en spand, og genbruges på anden vis.
Et medlem tilkendegav at være glad for at være her. Bidrog med en personlig sygdomshistore om sin mor, så var derfor glad for at se, at der er nogen, der kæmper for det alternative.
Mads takkede, og udtrykte håb om, at vi kunne holde vort møde her igen til næste år. Eller måske endnu bedre, at vi skulle satse på Odense, så rejseafstanden blev mere fair for alle.
Mødet sluttede i god ro og orden kl. 14:30.
Underskrevet af Liliane Elbek, referent dato Charlotte Ryø, dirigent dato
Skriv et svar