Rystet, ikke omrørt – fodnoter fra forskningens frontlinie
Agent 007
Om alkohol generelt
Vinens gode egenskaber
Ingredienser
Fejl i forsøgsopstillingen
Kommentarer til undersøgelsen
-
James Bond drikker sine Martinis med vodka
-
Bond drikker sine Martinis med en højere alkoholprocent end i undersøgelsen.
Ikke en eneste af de mange kommentarer til undersøgelsen omhandler det forhold, at rystede Dry Martinis har bedre antioxidative egenskaber end omrørte.
-
3 mål Gordons gin.
-
1 mål vodka (Bond foretrækker vodka fremstillet af rug frem for af kartofler).
-
1/2 mål Kina Lillet. (En fransk apéritif lavet af vin, brandy, frugter og urter).
Den homøopatiske forbindelse
Benveniste’s forsøg
-
Det ikke er alle grader af fortyndinger der er lige effektive.
-
Høje fortyndinger kan godt være mere effektive end lave.
-
Nedfrysning eller opvarmning af den rystede fortynding til 70-80? C. ødelægger den homøopatiske effekt.
Litteraturhenvisninger
- Trevithick, J.R., et al: Shaken, not stirred; bioanalytical study of the antioxidant activities of martinis, BMJ; 1999;319, pp. 1600-1602, 18.dec.
- Doyle, A. Conan: En studie i rødt, Martins forlag, 1967
- 007 er en syg mand; Aktuelt, 8.11.96.
- For Bond Lovers Only, Edited by Sheldon Lane, 1967, Souvenir Press.
- Flemming, Ian: Casino Royale, Dansk udg. Aschehoug 1984
- Grønbæk, Morten: Vindruens hemmelighed, Weekendavisen 19.5.95.
- Geertinger, Preben; Af en retsmediciners bekendelser, Munksgaard/Rosinante, 1994, s.71-2, ISBN 87-16-16021-5.
- Fischer, Peter: A turningpoint for homæopathy; Brit. Hom. Journ. Oct. 1988, Vol. 77, pp 228-30.
- Schelderup, Vilhelm: Helbredelsens grunde; Munksgaard 1991.
Skriv et svar