Sundhedsvæsen eller medicinindustri?
Oktober 2010
En bog fra Klitrose på 116 sider til 98,- med disse forfattere:
Alex Dybring, Carsten Vagn-Hansen, Claus Hancke, Else Jensen,
Tamara Theresa Mosegaard
I begyndelsen af året mødtes en række af bogens forfattere og drøftede muligheden af en udgivelse om et sundhedssystem på piller, hvor balancen mellem brug af syntetisk medicin og alternative muligheder er helt skæv.
Man ville forsøge at belyse det skjulte samspil mellem patientforeningerne, lægerne, de offentlige styrelser og medicinindustrien. Og se på lægemiddelindustri-foreningens rolle som lobbyist og som organisator i samarbejdet.
Hver 9. indlæggelse på sygehusene skyldes bivirkninger fra lægemidler. Ifølge det uafhængige Cochrane Institut på Rigshospitalet er højest 8% af lægemiddelforskningen troværdig grundet styring fra den farmaceutiske industri. 10 af 12 medlemmer fra lægemiddelstyrelsens
registreringsudvalg er på medicinalindustriens lønningslister.
Mødet fandt sted lige efter, at det var afsløret, at GlaxoSmithKline, der solgte svineinfluenza-vaccinerne, var medlem af Sundhedsstyrelsens arbejdsgruppe, der skulle rådgive regeringen. En noget særpræget konstruktion, som blev en øjenåbner for mange.
-
Er forskere og sundhedsmyndigheder afhængige af penge fra den farmaceutiske industri?
-
Kontrollerer og styrer medicinalindustrien patientforeninger gennem økonomiske tilskud?
-
Sygeliggøres og overmedicineres børn og unge ved banale, psykiske problemer?
-
Registreres og oplyses der om bivirkningerne ved piller og vaccinationer?
-
Fremmer sundhedsmyndighederne alternativerne til det store forbrug af syntetisk medicin?
-
Finder der behandlingsalternativer uden bivirkninger til den dødelige åreforkalkning?
-
Har prikbladet perikum, der er uden bivirkninger, samme effekt som lykkepiller?
-
Er de store vaccinationsprogrammer oftest overflødige og undertiden skadelige?
Bogens forfattere belyser og besvarer de mange spørgsmål og viser et lidet flatterende billede af et skandaleramt, dyrt og uhensigtsmæssigt sygdomssystem styret af medicinindustrien. Det er lykkedes medicinalindustrierne at fremmane en sygeliggørelse, som medfører et enormt forbrug af syntetisk medicin.
Ved at styre og kontrollere patientforeningerne, manipuleres Folketing og presse til at fremme sygdomsindustri i stedet for et sundhedsvæsen, der er billigere og mere hensigtsmæssigt for befolkningen.
Skriv et svar