12. marts 2023, af Dr. Mercola
På overfladen lyder kunstigt kød som den perfekte løsning til at gøre en ende på verdens sult, beskytte dyrevelfærden og redde planeten fra miljøødelæggelse. Men et kort kig under overfladen afslører imidlertid en langt mere skummel virkelighed.
Du kan se en video her om det seneste angreb på menneskers sundhed. Det er et program fra Children’s Health Defense om farerne ved det kunstige kød.
Kunstigt kød handler om kontrol med fødevareforsyningen
Falske eller kunstige fødevarer – herunder laboratorieproduceret kød, dyrefri mejeriprodukter og plantebaseret kød – er globalisternes seneste forsøg på at kontrollere fødevareforsyningen. Den tidligere amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger sagde engang: “Kontroller olie, og du kontrollerer nationer; kontroller fødevarer, og du kontrollerer mennesker.” (2) Kontrol af mennesker er hele deres dagsorden.
Globalisterne har længe haft monopol på kornindustrien med deres patenterede genetisk modificerede organismer (GMO’er). I 2012 blev der i Californien lanceret et afstemningsinitiativ om obligatorisk mærkning af genetisk modificerede fødevarer og fødevareingredienser. Initiativet blev snævert nedstemt på grund af massive donationer fra multinationale selskaber, men vi vandt på lang sigt, fordi bevidstheden om GMO’er i fødevareforsyningen steg betydeligt. Nu undgår de fleste sundhedsbevidste mennesker GMO’er. [I EU er det lovbefalet, at alle GMO-fødevarer skal være mærket. Dog ikke i 2. led, fx kød fra en ko, der har spist GMO-foder, red.)]
En lignende tendens er nu ved at opstå med de kunstige fødevarer. Globalisterne forsøger at erstatte dyrehold med laboratorieproduceret kød, hvilket vil give private virksomheder mulighed for effektivt at kontrollere hele fødevareforsyningen.
Kunstigt kød er værre end kød fra gårdfabrikker
Mange mennesker er klar over problemerne med koncentrerede dyrefoderanlæg eller gårdfabrikker, unaturligt foder med GMO-korn, trange forhold, umenneskelig behandling, overdreven forurening og voldsom spredning af sygdomme. Det er slemt – men den nye æra med kunstige/falske fødevarer bliver endnu værre.
Med de patenterede falske kødprodukter vil globalisterne få en hidtil uset kontrol over menneskers sundhed. (3) Det lyder ædelt at forsøge at forsørge hele verdens befolkning ved hjælp af kødfri metoder, men det er et bedrag.
Will Harris er pioner inden for regenerativt landbrug og driver White Oak Pastures i staten Georgia. Han producerer græsfodrede produkter af høj kvalitet, herunder oksekød og andre animalske produkter, på en måde, der er god for forbrugerne, miljøet og den økonomiske sundhed i virksomheden. Mens globalisterne spreder den idé, at animalske fødevarer ødelægger planeten, er det langt fra sandheden, når de opdrættes regenerativt på den måde, som Harris gør det.
Det er de falske fødevarer, der i sidste ende vil bringe miljøet i fare. “Vi binder 3,5 pund kuldioxid for hvert pund græsfodret oksekød, vi sælger. Ironisk nok har de samme miljøingeniører lavet en analyse af Impossible Burgers,” sagde Harris i “The Joe Rogan Experience“. “De udleder 3,5 pund kuldioxid. “(4)
Regenerativt landbrug slår de falske fødevarer
Impossible Foods er sammen med Beyond Meat [forhandles bl.a. af COOP, red.] en af de store aktører på markedet for falsk kød. Virksomheden hævder at have et bedre CO2-fodaftryk end gårde med levende dyr og hyrede Quantis, en gruppe af videnskabsfolk og strateger, til at bevise det. Ifølge resuméet reducerede deres produkt miljøbelastningen med mellem 87 % og 96 % i de undersøgte kategorier, herunder arealanvendelse og vandforbrug. (5)
Undersøgelsen sammenligner imidlertid det falske kød med kød fra store gårdfabrikker, som er notorisk ødelæggende for miljøet og slet ikke ligner Harris’ gård. Harris bestilte den samme analyse hos Quantis for sin gård White Oaks og offentliggjorde en 33-siders undersøgelse, der viser sammenligninger af White Oaks’ emissioner med konventionel oksekødsproduktion. (6)
Selv om det fremstillede falske kød reducerede sit CO2-aftryk med op til 96 % i nogle kategorier, havde White Oaks en samlet nettoudledning i negative tal sammenlignet med konventionelt produceret kød.
Endvidere havde græsfodret oksekød fra White Oak Pastures en kulstofudlending, der var 111 % lavere end en typisk amerikansk gårdfabrik, og dets regenerative system opfangede effektivt kulstof fra jorden, hvilket opvejede størstedelen af emissionerne i forbindelse med oksekødsproduktionen. (7)
“Systemet på White Oak binder effektivt kulstof i jorden og kompenserer dermed for størstedelen af de emissioner, der er forbundet med oksekødsproduktion,” hedder det i rapporten. “I bedste fald kan den slags oksekødsproduktion have en positiv nettoeffekt på klimaet. Resultaterne viser et stort potentiale.” (8)
Så idéen om, at dyr skal fjernes fra landbruget for at redde planeten, er helt forkert. Faktisk er dyrene en integreret og nødvendig del af den genoprettende proces.
Hvad er fake/falsk/kunstigt kød?
Falsk kød markedsføres som sund mad, men det er ikke andet end en ultraforarbejdet blanding af kemikalier. Impossible Foods bruger f.eks. genteknologi til at indsætte DNA fra sojaplanter i gær, hvilket skaber en genmodificeret gær med genet for soja-leghæmoglobin. (9)
Impossible Foods kalder denne sammensætning for “hæmojern” [letoptagelig jern fra kød og fisk], men teknisk set producerer planter ikke-hæmojern.(10) Hæmojern findes kun i kød og fisk og skaldyr. Impossible Foods’ GE-hæmojern anvendes i deres falske kødburgere som et farvetilsætningsstof, der får produktet til at se ud, som om det “bløder” lige som ægte kød.
De sundhedsmæssige konsekvenser af GE-hæmo er ukendte, men det har ikke forhindret FDA i at godkende soja-leghæmoglobin i 2019. Center for Fødevaresikkerhed (CFS) anlagde sag mod godkendelsen, som de kaldte “usædvanlig hurtig” (11) og risikabel for folkesundheden.
I søgsmålet påpeger CFS, at soja-leghæmoglobin fremstilles ved hjælp af syntetisk biologi eller “genteknologi på steroider”, som ikke blander DNA-stykker mellem arter, men i stedet konstruerer nye biologiske dele, indretninger og systemer, som ikke findes i den naturlige verden. (12)
Årsagen til, at Impossible Foods har anvendt syntetisk biologi til at fremstille GE-soja-legemoglobin, er, at de ikke kunne udvinde nok af stoffet direkte fra sojabønnerødder til at fremstille deres falske kødprodukter i industriel, masseproduceret skala. FDA’s GRAS [godkendelse for sikkerhed: Generally recognised as safe, red.] for soja-leghæmoglobin er 526 sider lang, hvilket giver en idé om den industrialiserede kompleksitet af denne såkaldte GRAS-“sundheds”-fødevare. (13)
Beyond Meat er industrielt forarbejdet på samme måde. Beyond Burger-postej indeholder 22 ingredienser. Blandt dem er højtrykspresset rapsolie, ærteproteinisolat, cellulose fra bambus, modificeret fødevarestivelse og methylcellulose (14) – næppe “sunde” fødevarer. For at omdanne disse ingredienser til en postej, der ligner kød, kræves yderligere forarbejdning.
Det er også afslørende, at mens ægte, naturlige fødevarer ikke kan patenteres, har Impossible Foods mindst 14 patenter og omkring 100 flere patenter under behandling. (15)
Impossible Foods’ falske kød er fyldt med glyphosat og linolsyre
Når man tænker på, at mange ingredienser i falske kødprodukter er fremstillet af genmodificeret soja (16), er det ikke overraskende, at de også er forurenet med sprøjtemidlet glyphosat. Forbrugerorganisationen Moms Across America (MAA) har bedt Health Research Institute Labs (HRI Labs), et uafhængigt laboratorium, der tester både mikronæringsstoffer og toksiner i fødevarer, om at fastslå, hvor meget glyphosat der er i Impossible Burger og dens konkurrent, Beyond Burger.
Det samlede resultat af glyphosat og AMPA, den vigtigste metabolit af glyphosat, i burgerne var 11,3 ppb (parts per billion, dele per milliard) i Impossible Burger og 1 ppb i Beyond Burger. (17)
Da de bekymrende resultater blev afsløret, indledte Impossible Foods en smædekampagne for at forsøge at miskreditere MAA og stemplede mødregruppen som “en anti-GMO, anti-vaccine, antividenskabelig, fundamentalistisk gruppe, der kynisk sælger en giftig blanding af medicinsk misinformation og fuldstændigt uregulerede, uprøvede, potentielt giftige kvaksalver-‘kosttilskud’ …” (18)
Glyphosat i kunstigt kød er bare et af problemerne. De store mængder omega-6-fedt i form af linolsyre er et andet. Efter min mening er dette ‘stofskiftegift’ den primære årsag til den stigende forekomst af kroniske sygdomme. Det er vigtigt at være klar over, at falske kødalternativer ikke indeholder sunde animalske fedtstoffer. Alt fedt kommer fra industrielle frøolier som soja- og rapsolie, som er topkilder til linolsyre.
Det er vigtigt at fjerne ultraforarbejdede fødevarer fra kosten for at holde linolsyreindtaget nede, og det gælder også falsk kød.
‘Præcisionsfermentering’ er heller ikke naturlig
‘Falske’ fødevarevirksomheder vil have os til at tro, at deres produkter er naturlige, fordi de er lavet af plantebestanddele, selv om der ikke findes noget lignende i naturen. Præcisionsfermentering er et andet begreb, som bioteknologiindustrien bruger for at udnytte populariteten af ægte, sundhedsfremmende, naturlig fermentering.
Men præcisionsfermentering ligner slet ikke dens naturlige modstykke. Det mest foruroligende ved brugen af præcisionsfermentering er nok, at virksomhederne har lov til at hævde, at det er naturligt.
Metabolsk modificering er en vigtig delmængde af præcisionsfermentering, som omfatter metoder som næste generations sekventering, screening med høj kapacitet, molekylær kloning “for at optimere mikrobielle stammer, metaboliske veje, produktudbytte og opskalering af bioprocesser”. (19) Det lyder rigtig naturligt, ik?
Uanset om det kaldes præcisionsfermentering, genændring, GMO eller noget andet, skal du ikke falde for den hype, der går ud på, at det er godt for dig eller for planeten.
Hvor skal du købe dit kød?
Hvis falsk kød ikke er sundt, og konventionelt kød fra gårdfabrikkerne heller ikke er et godt valg, er et rimeligt spørgsmål, hvor man kan finde kød, der er godt for helbredet og planeten? Svaret er at lære en landmand i dit område at kende. Besøg garden, og se, hvordan dyrene bliver opdrættet.
Få kendskab til de ressourcer, der er til rådighed i dit lokalsamfund. Samfundet vil helt naturligt støtte de leverandører, der producerer fødevarer på den rigtige måde. Hvis du ikke kan finde en lokal gård for drøvtyggende dyr som køer, bøfler eller lam, kan du kigge efter certificerede økologiske muligheder i dit lokale supermarked.
Hvis du kan, så dyrk dine egne grøntsager og frugttræer, og opdræt høns, hvis det er tilladt i dit område. Hvis du ikke selv kan skaffe egne fødevarer, kan du bruge dit lokalsamfund for at udfylde hullerne.
Ligesom det var tilfældet med GMO’er, er det også vigtigt at øge bevidstheden om farerne ved falsk kød, især i denne tidlige og aggressivt voksende fase. Fortæl din omgangskreds, at for at redde planeten og støtte dit helbred er det nødvendigt at droppe alle alternativerne til falsk kød og i stedet vælge ægte mad.
Når du køber mad, skal du kende din landmand og kigge efter regenerative, biodynamiske og/eller græsfodrede landbrugsmetoder, som er det, vi har brug for for at opretholde en sund og stærk befolkning.
Kilder og referencer:
1 Children’s Health Defense, Fake Meat Dangers With Dr. Joseph Mercola February 27, 2023
- 2, 3 Children’s Health Defense, Fake Meat Dangers With Dr. Joseph Mercola February 27, 2023, 6:40
- 4 Daily Motion, The Joe Rogan Experience, Will Harris, Episode 1893
- 5 Impossible Food, Environmental Life Cycle Analysis: Impossible Burger 2.0, March 20th, 2019
- 6, 7, 8 Quantis, Carbon Footprint Evaluation of Regenerative Grazing at White Oaks Pastures
- 9 Impossible Foods, Heme
- 10 Hemachromatosis Help
- 11 Center for Food Safety, The risky additive that makes Impossible Burgers appear to “bleed”
- 12 Center for Food Safety August 18, 2020
- 13 FDA, GRAS Notification for Soy Leghemoglobin Protein Preparation Derived From Pichia Pastoris
- 14 Business Insider June 7, 2019
- 15 Medium May 25, 2020
- 16 Food Chemistry June 15, 2014
- 17 Moms Across America July 8, 2019
- 18 Impossible Foods, Unofficial Correction of “Moms Across America” May 18, 2019
- 19 Current Opinion in Food Science October 2022, Volume 47, 100881
Kilde:https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2023/03/12/fake-meat-dangers.aspx
Oversat/redigeret af cr@mayday-info.dk for May Day
Skriv et svar