Græd ikke over spildt mælk Alex Dybring, biomediciner, marts 1999 Er mælk lige så sundt, som vi får at vide? I denne artikel er samlet en lille, men interessant bunke citater, der peger på, at vi burde finde en erstatning for denne drik. De der læser det danske tidsskrift Mit Helbred vil vide, […]
Får vi vitaminer og mineraler nok i en dansk normalkost?
Får vi vitaminer og mineraler nok i en dansk normalkost? Af Claus Hancke, speciallæge, 13. september 2001 Det hurtige svar er: ”Nej!” – og det er der mange grunde til. I mange år har det stående budskab fra den medicinske verden været, at kosttilskud er unødvendigt. Blot vi spiser en "varieret kost", så […]
Frugt og grønt hver dag
Frugt og grønt hver dag! Af T. T. Mosegaard, sundhedsskribent, 2000 Spis 600 gram grønt og frugt hver dag! Sådan lyder opfordringen fra danske sundhedsmyndigheder og større patientorganisationer til alle raske danskere, der er over 10 år gamle. Man er blevet enige om, at indtagelsen af frugt og grøntsager i Danmark bør øges […]
Drivhusgrønsager – er de lige så sunde som de økologiske?
Drivhusgrønsager – er de lige så sunde som de økologiske? Af Bjørn Falck Madsen, journalist, 2003 En del af det frugt og grønt, vi finder i butikken, er dyrket på gammeldags facon – i jord. En stadig større del dyrkes derimod i inaktive vækstmedier såsom Rockwool, kokosfibre eller de små leca-sten, man kender fra […]
Det ligner mad
Det ligner mad Af Claus Hancke, speciallæge, 1995 Som praktiserende læge får man (ofte utilsigtet) et ganske godt indtryk at folks kostvaner, uden at der er pyntet på de faktiske forhold. Man er tilkaldt på sygebesøg i hjemmet. Det syge barn ligger i sofaen i stuen, og hele familien er samlet omkring sofabordet […]
Blodtypen afgør om mælk er gift eller balsam for kroppen
Blodtypen afgør om mælk er gift eller balsam for kroppen af Birthe Straarup, sundhedspædagog Kommentar til Alex Dybrings "Græd ikke over spildt mælk" Jeg ku’ ikke lade være med at reagere på Dybrings udmærkede indlæg, da jeg siden årsskiftet har arbejdet med blodtype-diætrådgivning og har rigtig glimrende resultater. Det giver pludselig mening, at nogen f.ex. […]
Sandheder om lægemiddelindustrien
Sandheden om lægemiddelindustrierne Lægen Marcia Angell har, efter årtier som medarbejder ved og som tidligere redaktør af det velansete medicinske tidsskrift New England Journal of Medicine, skrevet bogen "The Truth About the Drug Companies: How They Deceive Us and What To Do About It." Dr. Marcia Angell skriver i sin bog, at “de mange […]
Medicinens historie
Medicinens historie Af Britt Søndergaard, forfatter og foredragsholder, 2002 I vort årtusinde fokuserer man tit på symptombehandling og er gået helt ned i celleniveauet. Som Niels Bohr sagde, så glemmer vi helheden, jo mere vi går ned i de enkelte dele. Vi ser sygdommen som nogle celler eller et organ der er sygt, i […]
Stormedicinalindustri vil kontrollere og monopolisere kosttilskud
Måske stormedicinalindustrien ønsker at kontrollere og monopolisere kosttilskud Af T. T. Mosegaard, sundhedsskribent, april 2002 At stormedicinalindustrien søger at kontrollere og monopolisere kosttilskudsmarkedet kan være svært at bevise, da en sådan påstand meget ofte vil bygge på indicier. Alligevel vil jeg forsøge at gøre opmærksom på nogle af de sager, der har været og er […]
Om medicinalindustrien
Medicinalfusioner Af T. T. Mosegaard, sundhedsskribent, 2001 Her følger nogle eksempler på, hvorfor medicinalindustrierne kan have satset så hårdt – via lobbyisme i EU og i Codex Alimentarius – på et mere restriktivt kosttilskuds- og urtedirektiv. Flere og flere middelstore kosttilskudsfirmaer bliver overtaget af medicinalindustrien, og da medicinalfirmaer fusionerer i stor stil, er […]