Drivhusgrønsager – er de lige så sunde som de økologiske? Af Bjørn Falck Madsen, journalist, 2003 En del af det frugt og grønt, vi finder i butikken, er dyrket på gammeldags facon – i jord. En stadig større del dyrkes derimod i inaktive vækstmedier såsom Rockwool, kokosfibre eller de små leca-sten, man kender fra […]
Det ligner mad
Det ligner mad Af Claus Hancke, speciallæge, 1995 Som praktiserende læge får man (ofte utilsigtet) et ganske godt indtryk at folks kostvaner, uden at der er pyntet på de faktiske forhold. Man er tilkaldt på sygebesøg i hjemmet. Det syge barn ligger i sofaen i stuen, og hele familien er samlet omkring sofabordet […]
Blodtypen afgør om mælk er gift eller balsam for kroppen
Blodtypen afgør om mælk er gift eller balsam for kroppen af Birthe Straarup, sundhedspædagog Kommentar til Alex Dybrings "Græd ikke over spildt mælk" Jeg ku’ ikke lade være med at reagere på Dybrings udmærkede indlæg, da jeg siden årsskiftet har arbejdet med blodtype-diætrådgivning og har rigtig glimrende resultater. Det giver pludselig mening, at nogen f.ex. […]
Sandheder om lægemiddelindustrien
Sandheden om lægemiddelindustrierne Lægen Marcia Angell har, efter årtier som medarbejder ved og som tidligere redaktør af det velansete medicinske tidsskrift New England Journal of Medicine, skrevet bogen "The Truth About the Drug Companies: How They Deceive Us and What To Do About It." Dr. Marcia Angell skriver i sin bog, at “de mange […]
Medicinens historie
Medicinens historie Af Britt Søndergaard, forfatter og foredragsholder, 2002 I vort årtusinde fokuserer man tit på symptombehandling og er gået helt ned i celleniveauet. Som Niels Bohr sagde, så glemmer vi helheden, jo mere vi går ned i de enkelte dele. Vi ser sygdommen som nogle celler eller et organ der er sygt, i […]
Stormedicinalindustri vil kontrollere og monopolisere kosttilskud
Måske stormedicinalindustrien ønsker at kontrollere og monopolisere kosttilskud Af T. T. Mosegaard, sundhedsskribent, april 2002 At stormedicinalindustrien søger at kontrollere og monopolisere kosttilskudsmarkedet kan være svært at bevise, da en sådan påstand meget ofte vil bygge på indicier. Alligevel vil jeg forsøge at gøre opmærksom på nogle af de sager, der har været og er […]
Om medicinalindustrien
Medicinalfusioner Af T. T. Mosegaard, sundhedsskribent, 2001 Her følger nogle eksempler på, hvorfor medicinalindustrierne kan have satset så hårdt – via lobbyisme i EU og i Codex Alimentarius – på et mere restriktivt kosttilskuds- og urtedirektiv. Flere og flere middelstore kosttilskudsfirmaer bliver overtaget af medicinalindustrien, og da medicinalfirmaer fusionerer i stor stil, er […]
Hvad er der i vaccinerne?
Standard vaccine additive ingredients Jock Doubleday Sodium ethylmercurithiosalicylate (or thimerosal, a mercury derivative), phenoxyethanol (antifreeze), phenol (a disinfectant dye), phenol red, formaldehyde (a preservative and disinfectant), ammonium sulfate, aluminum hydroxide, aluminum phosphate, benzethonium chloride, polysorbate 20, polysorbate 80, sorbitol, polyribosylribitol, MRC5 proteins, betapropiolactone, neomycin, neomycin sulfate, streptomycin, polymyxin, polymyxin B, amphotericin B, gentamicin sulfate, […]
Giftige mineraler i flere vacciner
Giftige mineraler i flere vacciner? Af T. T. Mosegaard, sundhedsskribent, 2000 Ifølge Dr. Hugh Fudenberg, MD, har personer, som har fået fem på hinanden følgende vaccinationer mod influenza, ti gange større risiko for at få Alzheimers sygdom, end hvis de kun havde fået en, to eller ingen vaccinationer. Fudenberg har i årene mellem […]
Funktionelle fødevarer på fremmarch
Funktionelle fødevarer på fremmarch Af Alex Dybring, biomediciner, May Day medlemsblad 4/98 Overskriften gælder foreløbig kun udlandet, men problematikken om functional foods – eller på dansk funktionelle fødevarer – har på det seneste optaget en del af avisernes spalteplads. Vi har faktisk længe haft funktionelle fødevarer. Før i tiden var det ved lov […]