Udvikling af overfølsomhed mindre udbredt hos børnefamilier med antroposofisk livsstil Oversat af Susanne Gjedde-Simonsen, 1999 May Day bringer her med lægetidsskriftet The Lancets tilladelse en del af artiklen, ”Atopy in children of families with an antroposophic lifestyle” skrevet af Johan S. Alm m.fl. Undersøgelsens detaljer er udeladt her. Hele artiklen kan rekvireres fra […]
Stevia-problematikken
Urten Stevia der var for sød Urten, der gennem århundreder er blevet brugt som et naturligt og bivirkningsfrit sødestof, lægemiddel og skønhedsplejeprodukt, er blevet forbudt som fødevare – og dermed som sødemiddel – i EU. Læs de følgende artikler om Stevias kvaliteter – og hvordan det gik til, at urten blev forbudt! Se […]
Stevia og May Day som forbruger-vagthund
May Day som forbrugernes vagthund – om forbudet mod Stevia Af Mads Wedel-Ibsen, heilpraktiker, sept 2000 Nu er endnu et naturligt stof blevet forbudt, til fordel for syntetiske og livsfarlige alternativer. Stoffet Sød Stevia (Stevia rebaudiana) er netop blevt forbudt at anvende som levnedsmiddel eller som tilsætning til levnedsmidler, dvs. også som sødemiddel. […]
Spis efter din blodtype – Blodtypekost
Spis efter din blodtype – Blodtypekost Boganmeldelse af T. T. Mosegaard, 2000, af Dr. Peter D’Adamo og Catherine Whitney’s bog "Spis efter din Blodtype" Den lægeuddannede naturopat, Peter D’Adamo, har i over tyve år arbejdet på teorien om, at forskellige mennesker tåler forskellig kost, da virkningen af den mad man indtager, afhænger af, hvilken […]
Ret til viden om kost og kosttilskud
Ret til viden om kost og kosttilskud Af Carsten Vagn-Hansen, læge, sundhedskonsulent, 2002 Allerede Hippokrates sagde: Lad din mad være din medicin. Men længe før har man kendt til og brugt mad, urter, blade, rødder og andre naturlige midler til at behandle sygdom og bevare sundheden med. Princippet har klart været at styrke det […]
Mælken var en belastning for helbredet
Mælken var en belastning for helbredet Af Berith Zenia Fagergaard, køkkenleder, kostvejleder og biopat, Biopat_zenia(at)webspeed.dk, maj 2005 Med denne artikel vil jeg belyse emnet omkring komælksprotein og modermælkserstatninger der indeholder mælk, som gives til for tidligt fødte børn samt spædbørn under et halvt år, og stille spørgsmålstegn ved, om det er ansvarligt og ernæringsmæssigt […]
Natskyggesensitivitet
Natskyggesensitivitet Af T. T. Mosegaard, sundhedsskribent, november 2000 Det kan virke forvirrende, at vendinger som overfølsomhed, allergi og intolerans ofte bruges i forbindelse med, at mennesker ikke tåler særlige fødemidler. Ordet overfølsomhed bliver gerne både brugt om intolerans og allergi. Ordet allergi blev først brugt i starten af dette århundrede, hvor betegnelsen dækkede […]
Mad og politik
Mad og politik … på bekostning af sundheden? af Oscar Umahro Cadogan, kok, forfatter, kostvejleder, foredragsholder, 2004 Jeg ville egentlig have skrevet om stenalderkost og syre-base-balancen i denne omgang, men det er jeg kommet væk fra. Der er nemlig noget andet du bør forholde dig til…lige nu! Mad og politik på bekostningen af din […]
Lægelige kostråd skal tages med et gran salt
Lægelige kostråd skal tages med et gran salt af Claus Hancke, speciallæge, 1998 Lægestanden må frigøre sig fra befolkningens forventning om alvidenhed inden for alle emner relateret til vor sundhed. Informationsmængden er for stor til at dette er realistisk. Andre faggrupper må på banen inden for deres respektive specialer. Den overvældende informationsmængde […]
Græd ikke over spildt mælk
Græd ikke over spildt mælk Alex Dybring, biomediciner, marts 1999 Er mælk lige så sundt, som vi får at vide? I denne artikel er samlet en lille, men interessant bunke citater, der peger på, at vi burde finde en erstatning for denne drik. De der læser det danske tidsskrift Mit Helbred vil vide, […]